Stephanies Windowsblogg

Windows och Internet Explorer

Varför uppgraderar inte företagen? februari 26, 2009

Filed under: Uncategorized — Stephanie Smitt Lindberg @ 12:49 e m

Varför har företagen inte uppgraderat från en 8 år gammal browser? En browser som är från en tid då hoten på nätet såg helt annorlunda ut än idag. Men även då, år 2001 så var säkerheten låg. Det är lätt att glömma att vi inte ens hann ladda ned patchen innan PC var infekterad. Bara att vara online räckte. Säkerheten var inte bättre än så. Idag finns långt mycket bättre skydd – både i Internet Explorer och Windows Vista

Att fortfarande sitta med gamla produkter väcker frågor. Förändring betyder motstånd men ändå…..här finns det en stor grupp med människor som arbetar med utveckling och design som vill något annat. Ändå har 20% av webbuniversum i Sverige kvar IE6 och en stor del av dessa sitter på företag.

Visst kostar det att anpassa program till en ny browser men kostnaden och frustrationen över det fixande och trixande som behövs för IE6 borde ha drivit frågan om uppgradering inom företagen för länge sedan.

Varför har browsern inte prioriterats? Säkerhet har varit högt upp på de flesta bolags agenda. Behöver IT-avdelningarnas inflytande öka? Vad säger du?

Ps. Även Steve Ballmer stödjer IE6-the final battle och idag la SvD upp en notis på sin hemsida till de användare som har IE6 om att uppgradera. Ds

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s